Persbericht

Vrijdag 25 november is het Black Friday, de dag die in Amerika al jaren bekend staat als de aftrap van de kerstinkopen. Volgens bespaarwebsite Goedkoop.be raken ook steeds meer Belgische webshops bekend met het concept. Zij verwachten dit jaar een bezoekersstijging van 37,7% op de betreffende dag ten opzichte van het voorgaande jaar. “Webshops moeten concurreren en dit resulteert in enorme kortingen, wat uiteraard gunstig is voor consumenten”, aldus Goedkoop.be.

Black Friday wordt jaarlijks gevierd op de dag na Thanksgiving Day. Deze Amerikaanse nationale feestdag is altijd op de vierde donderdag van november. Op Black Friday zijn Amerikanen vrij en gaan veel families traditiegetrouw kerstinkopen doen. De naam stamt af van deze drukke dag op de weg en volle winkels waarop winkeliers veel winst draaien. Als consument geniet je tijdens Black Friday van flinke kortingen.

Flink besparen

Tegenwoordig hoef je om te besparen niet meer de drukke wegen op. Vergeet files, overvolle winkels en slaande armen, want je doet je Black Friday aankopen gewoon online! Binnen enkele klikken heb je je favoriete producten gevonden. Wat veel mensen niet weten is dat je online meer korting pakt dan wanneer je naar de winkel afreist. Als je via een webshop betaalt heb je namelijk vaak de mogelijkheid om een kortingscode toe te voegen die alleen online geldig is.

Ook dit jaar komen tal van webshops met mooie kortingsacties. De meeste acties worden pas rond de dag zelf bekendgemaakt, maar Goedkoop.be kan je er al een paar verklappen: “Je vindt bij ons onder andere kortingscodes en cashbackacties voor HEMA, Media Markt en Hunkemöller. Ook hebben we nog diverse exclusieve kortingscodes van grote aanbieders voor je in petto”.

Onderzoek Goedkoop.be

Black Friday is de eerste piek voor de eindejaarsinkopen en de cijfers liegen er niet om. Goedkoop.be vergeleek resultaten van vorig jaar met dit jaar en maakte op basis daarvan een voorspelling. De bespaarwebsite verwacht dit jaar een bezoekersstijging van 37,7% op Black Friday. De omzet groeit naar verwachting zelfs met 55,8%. Dit wijst erop dat de besteding per bezoeker stijgt. “Vooral reizen, mode en verzorgingsartikelen worden steeds vaker online aangekocht”, aldus Goedkoop.be.

Ook de rest van het weekend en Cyber Monday, de maandag ná Black Friday, blijven consumenten de online winkelrekken opzoeken. Deze vier dagen zijn naar voorspelling goed voor een totale omzetstijging van 37,8% ten opzichte van voorgaand jaar. Goedkoop.be: “De kortingen lopen bij de meeste webwinkels van vrijdag tot en met maandag. Kortom, dit lange weekend is het ideale moment om je inkopen te doen.”

Delen